Több ponton módosultak a WIPO nemzetközi védjegyekkel kapcsolatos formanyomtatványai

A Szellemi Tulajdon Világszervezetének Nemzetközi Irodája (a továbbiakban: Nemzetközi Iroda) módosította a nemzetközi védjegyekkel kapcsolatos formanyomtatványok (MM formanyomtatványok) egyes pontjait, valamint az MM2-es nemzetközi védjegy bejelentési formanyomtatványához kapcsolódó kitöltési útmutatóját.

A formanyomtatványok közül módosult többek között az MM2-es nemzetközi védjegy bejelentési formanyomtatvány. A felülvizsgált formanyomtatványon, amennyiben a bejelentő vagy képviselője a nyomtatványon megadja e-mail címét és a megfelelő doboz megjelölésével kéri, úgy a Nemzetközi Iroda elektronikus úton történő levelezést folytat a bejelentővel vagy képviselőjével.

A másik fontos módosítás az MM2-es nemzetközi védjegy bejelentési formanyomtatvány kitöltési útmutatójának 10. pontjával kapcsolatos. Itt a Nemzetközi Iroda több útmutatást biztosít, az árukat és szolgáltatások megfelelő beosztályozásával kapcsolatban. Az útmutató megkönnyíti az osztályozási és fordítási folyamatokat, valamint segítséget nyújt a hiánypótlási felhívások számának csökkentésében is.

A módosított nemzetközi védjegy bejelentési formanyomtatványok és a kitöltési útmutató a WIPO oldalán, az alábbi linkeken érhetők el:

www.wipo.int/madrid/en/forms

www.wipo.int/export/sites/www/madrid/en/forms/docs/form_mm2_inf.pdf

2013/02/21